Zonnecollector

Een zonneboiler kan uw energierekening flink omlaag brengen en u spaart tegelijkertijd het milieu. Een zonnecollector is een onmisbaar onderdeel bij het gebruik van een zonneboiler en voor het verwarmen van water door middel van zonne-energie. Hoe werkt een zonnecollector eigenlijk en hoeveel moet u investeren als u een zonnecollector laat plaatsen?

zonnecollectorWerking zonnecollector

De zonnecollector wordt vlak naast de zonneboiler op het dak geplaatst. De collector bestaat uit een buizensysteem dat gevuld is met collectorvloeistof. Het zonlicht dat op de zonnecollector valt verwarmt de collectorvloeistof tot zo’n 90° C. De warmte in de zonnecollector verwarmt vervolgens het water in de boiler.

Vanaf de boiler gaat warme water via de CV ketel naar de kraan. De CV ketel blijft onmisbaar omdat deze het water extra verwarmt, mocht het te koud zijn. Zo bent u verzekerd van warm water met een minimale temperatuur van 60° C.

Prijs zonnecollector

In 2013 is de subsidiewetgeving in België veranderd, toch is het nog steeds interessant om een zonneboiler te laten plaatsen. Hieronder ziet u bij benadering wat een zonneboiler u ongeveer kost voor een gemiddeld gezin:

o Aanschafprijs zonneboiler + 7m² collectoren (+6% btw/plaatsing): € 4770
o Vlaamse premie zonneboilers: maximaal 2750€ en niet meer dan 50% factuur: € 2385
o Eventuele gemeentelijke premie: € 250
o U betaalt: € 2135

Op jaarbasis bespaart u met een zonneboiler al snel tussen de 200 en 250 euro, dat betekent dat u de zonneboiler in ongeveer 8 à 9 jaar heeft terugverdiend.

Vergelijk offertes van zonneboilers

Hebt u geen idee wat de gemiddelde prijs van een zonneboiler is? U kunt, gratis en vrijblijvend, prijzen opvragen bij professionele installateurs. Zo kunt u offertes van zonneboilers vergelijken, zonder aankoopverplichting!
Deel deze pagina: