Zonneboiler premies

Misschien zit u er al een tijd over te denken om een zonneboiler aan te schaffen? U levert er niet alleen uw bijdrage aan een schoner milieu mee, een zonneboiler is ook goed voor uw energieverbruik!

Zonneboiler premies in 2013

Bent u er onlangs achter gekomen dat in 2013 flink de knip gegaan is door de regelgeving omtrent zonneboiler premies? Dan bent u misschien teleurgesteld en twijfelt u over de aankoop van een zonneboiler.

Toch is dat helemaal niet nodig! U kunt óók in 2013 nog een mooi bedrag aan subsidie verwachten van de Vlaamse overheid en soms zelfs een extra zonneboiler premie van uw gemeente. Een zonneboiler is dus óók dit nieuwe jaar nog voordelig!

Prijs zonneboiler

Wat zal de aankoop van de zonneboiler u kosten? De prijs van een zonneboiler ligt op het moment rond de € 4 770 voor de zonneboiler en de collectoren. De Vlaamse overheid geeft zonneboiler premies voor een bedrag van maximaal € 2 750 (maximaal 50% van de factuur) en bij sommige gemeentes kunt u daarnaast ook nog in aanmerking komen van een extra premie van € 250. Dat komt dus neer op €3 000 aan zonneboiler premies.

U bent uiteindelijk dus ongeveer € 2 000 kwijt en dat bedrag verdient u in 8 à 9 jaar terug doordat uw energiefactuur omlaag gaat! Een zonneboiler is dus nog steeds een interessante investering, zowel voor u als voor het milieu!
Deel deze pagina: