Zonneboiler premie

Bent u van plan om een zonneboiler aan te schaffen om het milieu te sparen? Een goed plan! Maar een zonneboiler is best een flinke investering en het is dus aan te raden om u eerst goed te oriënteren over plaatsing, vergunningen, premies en wat zonneboilers kosten. 

zonneboilerpremiePlaatsing zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit de boiler (een opslagvat) en zonnecollectoren. Het is essentieel voor een goed rendement van de zonneboiler dat deze collectoren op de juiste manier geplaatst worden.

Met een hellingshoek tussen de 20 en 60 graden, en een plaatsing op nét iets ten oosten van het zuiden, functioneren de collectoren optimaal en heeft u dus het hoogste rendement.

Daarnaast is het uiteraard ook belangrijk dat de zonnecollectoren niet de hele dag in de schaduw zijn, houd daar dus rekening mee bij de plaatsing. Overigens heeft u in België meestal geen plaatsingsvergunning nodig.

Prijs zonneboiler

Een zonneboiler is, zoals gezegd, een flinke investering. Voor een zonneboiler met 7m² collectoren betaalt u al snel zo’n € 4 770. Hoewel de prijzen voor een zonneboiler zelf niet zoveel zullen verschillen, is het toch aan te bevelen offertes van verschillende bedrijven te vergelijken. Wat een bedrijf rekent voor de plaatsing (manuren, bijkomende kosten) kan namelijk wel veel verschillen.

Zonneboiler premie

In België komt u, óók in 2013, in aanmerking voor een zonneboiler premie, vergeet dus niet om informatie te vragen bij uw gemeente. De Vlaamse overheid geeft een zonneboiler premie van maximaal € 2 750. Bij sommige gemeentes kunt u daarnaast ook nog in aanmerking komen van een extra premie van € 250.
Deel deze pagina: