Zonneboiler

Om onze aarde in goede staat te houden voor de toekomstige generaties, moeten we echt met zijn allen overstappen op groene stroom. Een zonneboiler is daarbij een goed voorbeeld. Grijze stroom, van fossiele brandstoffen, zoals aardgas en aardolie, veroorzaken CO2 uitstoot dat zoals we weten de grootste oorzaak is van de opwarming van de aarde. 

zonneboilerKosten zonneboiler

Waarschijnlijk is de prijs van een zonneboiler het enige nadeel in dit verhaal. Verder zijn er alleen maar voordelen. De overheid geeft premies voor de aankoop van een zonneboiler om de inwoners van België te stimuleren over te stappen op groene stroom.

Voor een compleet systeem, om zelf elektriciteit op te wekken met zonne-energie, heeft u uiteraard meer nodig dan een zonneboiler. Er is ook een zonnecollector nodig en een omvormer.

Werking zonneboiler

Door de zonnecollector lopen buizen met collectorvloeistof. De zonnecollector vangt zonlicht opdat de collectorvloeistof verwarmt tot wel 90° C. De warme collectorvloeistof verwarmt vervolgens het leidingwater in de boiler. Het warme leidingwater uit de boiler stroomt via de CV ketel naar de kraan. Mocht het water te koud zijn, dan warmt de CV ketel het water op tot de minimale temperatuur van 60° C.

Rendement zonneboiler

Het rendement van de zonneboiler is afhankelijk van de positie van de zonnecollector ten opzichte van de zon en van het klimaat. Maar om u een beetje een idee te geven van hoeveel u kunt besparen met een zonneboiler; uitgaande van een collectoroppervlak van 3 m² gaat bij een gemiddeld huishouden het gasverbruik ongeveer 150 tot 200 m³ omlaag. Dit betekent een besparing van ongeveer € 100,- à € 140,- op jaarbasis. Een zonneboiler zou u dus in ongeveer 15 jaar terugverdiend moeten hebben.

Premies zonneboiler

Wanneer u investeert in een zonneboiler kunt u rekenen op wat steun van de Vlaamse overheid. De zonneboiler premies bedragen max. € 2 750 en max. 50% van uw aankoopfactuur. U kunt dus heel wat voordeel doen met een zonneboiler premie

Prijzen vergelijken van zonneboilers

Wist u dat u door 1 formulier in te vullen, meteen meerdere offertes van professionele installateurs kunt ontvangen? U bespaart zo heel wat tijd en geld door prijzen van zonneboilers te vergelijken
Installateur zonneboiler
Premies zonneboilers
Zonneboiler plat dak
Zonne boiler
Installatie zonneboiler
Terugverdientijd zonneboiler
Rendement zonneboiler
Prijzen zonneboilers
Subsidie zonneboiler
Subsidies zonneboiler

Deel deze pagina: