Terugverdientijd zonneboiler

De Vlaamse overheid heeft de subsidies voor investeringen van particulieren in groene energie fors omlaag gebracht. U kan echter wel zeggen dat dit redelijk is, deze zonneboiler premies waren zó hoog dat u de kosten al na enkele jaren had terugverdiend. 

De lasten lagen daarmee voornamelijk bij de overheid en niet bij de particulier. Dat is nu wat beter verdeeld. Met de nieuwe zonneboiler premie is de terugverdientijd van een zonneboiler 8 à 9 jaar. Best de moeite waard dus!

terugverdientijd zonneboiler 2013Prijs zonneboiler 

Wilt u dit jaar een zonneboiler aanschaffen, dan is de prijs van een zonneboiler ongeveer € 4.500 + de installatiekosten. De zonneboilerpremie van 2013 is maximaal € 2.740.

Dit is € 550 per vierkante meter zonnecollector en maximaal 50% van de factuur. Daarnaast kunt u bij sommige gemeenten in aanmerking komen voor een extra premie van € 250.

Afhankelijk van uw energieverbruik zal de terugverdientijd van uw zonneboiler dus ongeveer 8 jaar zijn. Door deze zonneboiler premie is het nog steeds zeer interessant om te investeren in een zonneboiler. 

Vergelijk, gratis en vrijblijvend, offertes van zonneboilers

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Heeft u zonnepanelen op het dak?*
Bericht
   
 Deel deze pagina: