Prijs zonneboiler

Steeds meer mensen worden zich bewust van het risico dat onze planeet loopt en kiezen voor groene energie. In België wordt deze overstap gestimuleerd door interessante subsidies en premies. Toch schrikt u waarschijnlijk van de prijs van een zonneboiler. Zonneboilers en zonnepanelen zijn nu eenmaal een behoorlijke investering, dus zijn alle premies en subsidies welkom!

Rendement zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een opslagvat en een zonnecollector. De zonnecollector wordt dusdanig geplaatst dat het optimaal van het zonlicht kan profiteren zodat het rendement zonneboiler zo hoog mogelijk is.

Het beste is als de collector op 5 graden ten westen van het zuiden wordt geplaatst met een hellingshoek van 5 graden. Om die hellingshoek goed te krijgen, zijn er speciale onderstellen voor de collector verkrijgbaar.

In de zonnecollector zit een buizensysteem met een vloeistof. Deze vloeistof wordt door de zon opgewarmd tot een temperatuur van zo’n 90° C. Deze hete vloeistof verwarmd vervolgens het leidingwater in het voorraadvat. Dit warme leidingwater wordt via de CV ketel naar de kraan geleid. De CV ketel heb je nog wel nodig om het water, mocht het niet warm genoeg zijn, nog verder bij te verwarmen. Zo ben je altijd verzekerd van lekker warm (60° C ) water!

Prijs zonneboiler

Hebt u geen idee van de prijs van een zonneboiler in 2013? Hieronder vindt u een overzicht van een zonneboilersysteem voor een gemiddeld huishouden:

Voor de zonneboiler met 7m² collectoren (+6% btw/plaatsing) betaalt u € 4 770, een flink bedrag dus. Maar u krijgt van de Vlaamse overheid premies tot maximaal € 2 750, bij sommige gemeentes krijgt u nog een extra premie van € 250. Het is dus een beetje afhankelijk van waar u woont, u kunt hiervoor informeren bij uw gemeente. Uiteindelijk bent u dus maximaal ongeveer € 2100 kwijt.

Offertes vergelijken zonneboiler

Wist u dat u heel wat voordeel kunt doen door offertes van zonneboilers te vergelijken? U ontvangt prijzen van verschillende installateurs en bespaart zo heel wat tijd! 

Vergelijk prijzen van zonneboilers

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Heeft u zonnepanelen op het dak?*
Bericht
   
 Prijs zonneboilers vergelijken

Deel deze pagina: